Adjusted timings of the school day during the Coronavirus Pandemic : Adjusted Timings of School Day

 

The Isaac Newton Academy School Day

The school day runs from 08:25am until 16:10pm on Monday's, Wednesday's and Thursday's. School finishes at 3pm on Tuesday's and Friday's to allow for staff training. 

 

Time

KS3

Duration

Time

KS4

Duration

08:25 – 08:30 Line Up 5 mins 08:25 – 08:30 Line Up 5 mins
08:30 – 08:50 Tutorial / Assemblies 20 mins 08:30 – 08:50 Tutorial / Assemblies 20 mins
08:50 – 09:50 Lesson 1 60 mins 08:50 – 09:50 Lesson 1 60 mins
09:50 – 10:50 Lesson 2 60 mins 09:50 – 10:50 Lesson 2 60 mins
10:50 – 11:10 Break 20 mins 10:50 – 11:10 Break 20 mins
11:10 – 12:10 Lesson 3 60 mins 11:10 – 12:10 Lesson 3 60 mins
        

12:10 – 13:05

        

Lesson 4a

        

55 mins

12:10 – 12:50 Lunch 40 mins
        

12:50 – 13:50

        

Lesson 4b

        

60 mins

13:05 – 13:50 Lunch 45 mins
13:50 – 14:45 Lesson 5 55 mins 13:50 – 14:45 Lesson 5 55 mins
14:45 – 14:50 Transition 5 mins 14:45 – 14:50 Transition 5 mins
14:50 – 15:50 Lesson 6 60 mins 14:50 – 15:50 Lesson 6 60 mins
15:50 – 16:00 Tutorial session 10 mins 15:50 – 16:00 Tutorial session 10 mins

 

Every student is expected to attend at least one enrichment activity per week. The Academy day ends at 3pm on Tuesdays and Fridays, to enable time for staff training.

 

The library, music practice rooms and ICT rooms are available to students until 6pm.